15 augusti 2020
15:00

Hertzöga BK

Referat: Yxhults IK - Hertzöga BK

Värmen ett gissel när fotbollsmatcher skall genomföras när det är som hetast och så var det i dag på Mobvallen där Hertzöga BK med sitt ungdomliga lag var på besök. Yxhult öppnade bäst och skapade ett antal chanser, men det åskådarna förmodligen kommer ihåg mest är antal felpassar inte bara från hemmaspelarna utan gästerna som hade samma problem..
Simon Karlsson fick anspänningen att släppa något när han i den 30 spelminuten gör 1-0 och därpå följde ett antal chanser varav gästernas försvarare räddade på mållinjen efter fint spel där Gabriel Pettersson sköt och åskådarna jublade redan för mål.
1-0 i paus ökades sedan på till 2-0 av Gabriel Pettersson fint framspelad av Fadi Al Choury i den 64 spelminuten och samma veteran svarade för en liknande pastej till Kristorer Näfver som enkelt lobbade över gästernas målvakt till 3-0 i den 72 spelminuten.
Yxhult tog över taktpinnen i den andra halvleken och inhoppande Dawda Camara han med att skjuta i stolpen och strax utanför innan gästerna lyckades i en tilltrasslad situation reducera till 3-1.
Serieledning för Yxhults IK, men inte läge att slå sig till ro utan nu följer två tuffa matcher. Hemma på fredag 21 augusti mot Kungsörs BK samt helgen därpå Säffle borta.